18 mei 2012

Groot onderhoud...

Er was een tijd dat ik zomers een prachtige wilde cottage-achtige tuin had. Toen mijn glasverslaving echter een feit was, werd niet alleen een deel van mijn tuin opgeofferd om er een atelier te plaatsen, de tuin werd ook nog eens gigantisch verwaarloost.

Nu zou je kunnen denken hoezo verwaarloost het is toch een wilde tuin en is het dan niet de bedoeling dat je de boel de boel laat? Maar niets is minder waar, een wilde tuin moet juist goed onderhouden worden. Je hebt namelijk van die planten die de boel anders overnemen en de rest zo ongeveer verstikken. Daarbij groeien struiken en bomen uit tot giganten zodat eventuele bloemen alleen nog ergens hoog in de toppen en dus bijna onzichtbaar aanwezig zijn.

En dat is wat er met ons eens zo prachtige tuin gebeurd is. Dit voorjaar heb ik me daarom voorgenomen om daar eens flink verandering in aan te brengen en ondanks tennisarm en andere ongemakken ben ik daarom flink aan het snoeien, wieden en planten. Zodat straks mijn tuin weer vol staat met de prachtigste struiken en planten. Deze akelei is één van de exemplaren die zich niet heeft laten verjagen, dus valt er gelukkig ook nu al wat te genieten!Pin It

2 opmerkingen:

  1. Akelei vind ik een van de mooiste planten die er zijn. Het moet heerlijk zijn om in de tuin te kunnen werken met dit prachtige weer. Mooie foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie dat ik niet eens gereageerd heb. Ja het is altijd heerlijk om in de tuin te kunnen werken, doe het veel te weinig.

    En akeleien zijn één van mijn favoriete planten omdat ze al vrij vroeg bloeien en in vrij veel variaties te krijgen zijn. Daarbij vind ik de vorm van de bloemen ook zo prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...