31 maart 2013

Paasactiviteit - eieren schilderen

Het is al weer schandalig lang geleden dat ik een berichtje heb geschreven op mijn blog, door allerlei omstandigheden was ik gewoon niet meer in de stemming en er is zelfs een moment geweest dat ik serieus overwogen heb om de boel helemaal op te doeken.

Maar ja het is wel een van de weinige dingen die ik nu al jarenlang volhoud en ook altijd leuk vond om te doen. Daarbij heb ik allerlei creatieve ideeën waar ook mijn blog een rol in speelt en dus wordt het tijd om de draad weer op te pakken. Vanaf nu kun je dus weer regelmatig een berichtje verwachten.

lentebloemen

Zaterdag op de markt een prachtige bos blauwe irissen en gele tulpen gekocht en zoonlief in de tuin takken laten knippen, hij is namelijk bijna 2 meter lang en kan er dus een stuk beter bij dan ik. Zeg nou zelf is dat geen prachtige combinatie geworden?

lentetafel
Hij staat prachtig te pronken op mijn eettafel en heeft gezelschap van een chocolade paashaas (gekregen van mijn moeder), een klein gehaakt tasje met paaseitjes (paascadeautje van een collegaatje van Albert) en een schaaltje met doodle-eieren. Een korte beschrijving van hoe ik die gemaakt heb vind je hieronder.


doodle-eierenBenodigdheden:

Eieren
Flinke naald, ik heb een dikke leernaald gebruikt
Dekkende Acrylverf, zelf heb ik acrylinkt gebruikt, maar door de transparante eigenschappen daarvan was dat geen succes.
permanent markers

Werkwijze:

Met de dikke naald aan boven en onderzijde van het ei voorzichtig een gat prikken en het onderste gaatje iets groter maken. Door nu aan de bovenzijde flink in het gaatje te blazen komt als alles goed gaat het struif door het onderste gaatje naar buiten. Omdat ik de eieren wil bewaren heb ik daarna door het onderste gaatje wat water in het ei laten lopen om het te "spoelen" en dat er vervolgens ook weer goed uit geblazen.

Nu kan de pret beginnen... Breng met een kwast een basislaag van  acrylverf aan, je kunt dat natuurlijk in één kleur doen, maar je kunt ook net als ik randen in verschillende kleuren aanbrengen. Laat de verf goed drogen, om dit proces te versnellen kun je ook een fohn gebruiken. Het is in ieder geval belangrijk dat de verf goed hard is en niet plakkerig is, want anders geeft dat problemen met je markers.

Is alles goed droog dan kun je met de markers aan de gang. Ik ben begonnen om lijnen en figuren te tekenen met de zwarte marker en die heb ik vervolgens ingekleurd met andere kleurtjes. Vervolgens heb ik zo hier en daar opnieuw de zwarte lijnen overtrokken en nog wat extra versierselen zoals stipjes en streepjes aangebracht.

Et voilá de eieren zijn klaar.

stappenplan

Eventueel kun je door de gaatjes met een dunne naald nog een koordje halen om de eieren te kunnen ophangen.

Pin It

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...