12 mei 2013

Presents, presents, presents...

Na een maand eindelijk weer eens een berichtje op mijn blog en dan eentje die gaat over cadeautjes... leuk om te geven, maar zeker ook leuk om te krijgen!

Nathalie één van mijn liefste kralenvriendinnen werkt al jaren bij dezelfde baas, om dit heuglijke feit te vieren nodigde zij een aantal vriendinnen uit voor een 2-daags uitje naar het museumdorp Orvelte. En je raad het al... ook ik mocht van de partij zijn.

Orvelte_01
Op de bovenste foto van links naar rechts: Nathalie, Jeanette, Martine, Carolien en Monique.

Natuurlijk hebben we die 2 dagen ontzettend veel gekletst en gelachen, maar daarnaast had Nathalie ook nog een aantal activiteiten voor ons georganiseerd. De eerste dag werden we getrakteerd op een rondrit per huifkar of eigenlijk paardentram in de omgeving van dit prachtige dorp.

Orvelte_02

De tweede dag stond in het teken van een bezoek aan glasblazerij Hotmarks,  waar we na een demonstratie ook zelf allemaal een presse papier mochten maken. Dat is toch wel even andere koek dan kralen maken. Het glas hoefden we niet zelf uit de smeltoven te halen, dat is iets te lastig voor een beginnersworkshop, maar we mochten wel zelf frit dippen, dit insmelten en de boel verder vormen met een pincet en natte kranten.

Orvelte_03

Het resultaat van mijn "kunsten" krijg ik pas te zien als ik Nathalie weer zie, dus dat blijft nog even spannend.

Orvelte_04

Natuurlijk hebben we ook Nathalie in het zonnetje gezet met allemaal zelfgemaakte cadeautjes. Naast een ketting had ik ook een herinneringsplakboekje voor haar gemaakt. Helaas heb ik dat niet op de foto gezet, maar een glimp ervan zie je rechtsonder op bovenstaande foto.

En Nathalie, nogmaals heel er bedankt voor dit fantastische uitje, het was supergezellig en door jou kan ik nu weer iets van mijn Todo-lijstje schrappen.

Mohenna-ketting

Inmiddels ben ik ook in het bezit van een echte Mohennah-ketting. Gekregen van Monique als een verlaat verjaardagscadeautje. Afgelopen februari ben ik namelijk de 50-jaren grens gepasseerd, reden voor een feestje zou je denken, maar omdat mijn moeder de week ervoor plotseling opgenomen werd in het ziekenhuis heb ik dit heuglijke feit toen niet gevierd.

Op de laatste Beadday van ons glasforum heb al eens een hele dag met deze ketting om mijn nek rondgelopen in de hoop dat ze zou vergeten dat ik hem om had... niet dus ;) Je begrijpt dat ik echt superblij was toen ik hem in Orvelte alsnog van haar cadeau kreeg. Dankjewel Moontje, ik had me geen beter cadeau kunnen wensen.

En zoals ik al schreef, het is ook ontzettend leuk om cadeautjes te geven, vooral ook als ze zelfgemaakt zijn. De onderstaande flessenstop en het glazen kaasplankje zijn cadeautjes die ik voor mijn vader gemaakt heb. De stop is een z.g. beadable item, het dopje kun je er in eerste instantie afdraaien zodat je hem kunt versieren met zelfgemaakte kralen. De fles heb ik volgens een speciaal programma in mijn glasoven laten smelten.

wijnstop


kaasplankje_fles

De volgende fles is inmiddels al paraat gemaakt dus de oven kan weer aan ;)

Pin It

2 opmerkingen:

  1. Het zag er inderdaad uit als een heerlijke dag zo met alle vriendinnen! Jouw ketting vind ik prachtig met die grote kralen, hij past heel goed bij jou vind ik. Lief dat je die gekregen hebt, cadeautjes zijn altijd leuk of ze verlaat zijn of niet, dat maakt echt niet uit! Wauw die fles! Wat ziet dat er apart uit zeg, het lijkt wel plastic... en die dop is ook gaaf!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...