05 juni 2013

Kralenpraat - nieuwe setjes en een test

Ook deze week heb ik weer regelmatig achter de brander gezeten. De volgende setjes waren daarvan het resultaat...

kralenset_04062013

Een zoet setje met veel roze... Rubino Oro een glassoort waar o.a. goud in zit. Met opaak roze wordt hij echt super roze en met Opal Yellow krijg je een meer oranje tint, beide opaaktinten heb ik in deze set gecombineerd op een groene transparante basis. Een heerlijk zomers setje is het zo geworden.

kralenset_03062013

Voor dit setje heb ik een basis van koraalrood gecombineerd met Reichenbach multicolor... tenminste dat dacht ik maar blijkbaar heb ik voor de focaal een zilverglasstringer gepakt, er zit daar veel meer glans op dan op de kleine kralen. De focaal is niet echt naar mijn zin het kralengat aan de blauwe zijde is niet echt netjes bedekt en ik heb er ook een dikkere mandrel voor gebruikt dan voor de kralen. Misschien dat ik dus nog een nieuwe focaal maak om het setje compleet te maken.

kralenset_02062013

Bij dit setje heb ik een opaakgroen van Moretti gepak en die o.a. gecombineerd met lichtivoor en Opal Yellow. Door de reacties van het groene glas met ivoor ontstaat een prachtige webbing.


testset_04062013

Gisteren heb ik eens een van mijn zilverglas staven uit de kast gepakt, R4 Silver Stone. Ik heb diverse glassoorten liggen, maar heb ze tot nu toe nog weinig gebruikt en daar moest maar eens verandering in komen.  Ik kreeg daar met de kleuren die ik gebruikt heb weinig reacties uit. Alleen het meest rechter kraaltje dat ik gemaakt heb met zwart en een sis-stringer heeft een prachtige blauwe tint gekregen. Maar bij de rest heb ik er weinig reactie uitgekregen. Ik ben dus voorlopig nog niet uitgetest met deze kleurPin It

3 opmerkingen:

 1. Goh Marieke, jij ook al??
  Het zijn mooie setjes geworden, vooral de eerste vind ik erg mooi en vooral erg lief geworden. Past dus erg goed bij ons ;-)

  Brand ze.

  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo ben jij ook met zilverglas bezig dan? Ik wist niet dat takkentrolletjes lief waren ;-)

   Verwijderen
 2. In dit FB-tijdperk merk ik dat ik de vind-ik-leuk-knop zoek. Beetje flauw om bij ontbreken van deze knop (logisch natuurlijk) dan niet de moeite te nemen te laten weten dat ik de kralen leuk vind. Wat zeg ik. Ik vind ze práchtig.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...