01 juni 2013

Kralenpraat

De stap die ik vorige week gezet heb heeft nu al zo zijn gevolgen... het glasvirus heeft mij sinds een aantal dagen weer flink zijn de greep. Afgelopen zondag op de bijeenkomst van het glasforum waar ik samen met vriendinnen Nathalie en Martine naar toe ben geweest begon het al weer een beetje te prikkelen.

Maar toen maandag een collega mij ook nog eens vroeg of ik een leuke hanger had liggen om aan haar schoondochter cadeau te doen, was dat het laatste zetje dat ik nodig had om weer eens achter de brander te duiken. Het verzoek was een kraal in iets van blauw of rood en natuurlijk had ik ook nog wel wat liggen, maar nog leuker leek het me om die 2 kleuren dan te combineren. Het atelier werd maandag na thuiskomst dus meteen eens flink opgeruimd en vervolgens ben ik weer eens lekker achter de brander gedoken.

Glaskraal-aan-veter

En dit was het resultaat, een schot in de roos heb ik begrepen. En daarna was ik dan ook niet meer te stuiten...

Dinsdag eerst maar eens een aantal van mijn favoriete Moretti kleurtjes tevoorschijn gehaald te weten licht ivoor, avocado en lichtblauw en opal yellow en een transparant geel om bloemetjes van te maken.

kralenset_28052013

Woensdag een aantal van mijn andere favorieten... licht en donker periwinkle met natuurlijk weer licht ivoor en een SIS-stringer (verzilverd donker ivoor) en nachtblauw voor bloemetjes.

kralenset_29052013

En donderdag ben ik met een staafje Purple Rose van Reichenbach (cadeautje van Martine), ivoor en opal yellow en transparant lila aan het experimenteren gegaan.

kralenset_30052013

Purple Rose... absoluut een nieuw favorietje! Want als een staafje zo veel verschillende kleuren kan herbergen, afhankelijk van hoe of waarop je het gebruikt, dan wordt ik daar helemaal blij van.
Pin It

6 opmerkingen:

 1. Stephanie Siegerszaterdag, 01 juni, 2013

  Hoi Marieke,

  Ik ben de schoondochter waarvoor de ketting was en inderdaad het was een schot in de roos!
  Ik heb nu sinds ik de ketting heb gehad hem niet meer afgehad en al meerdere complimenten hierover gehad!
  Bedankt voor het maken.

  Groeten,

  Stephanie Siegers

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Stephanie,

   Fijn dat je er zo blij mee bent, daar ben ik erg blij mee. Dankjewel voor je berichtje :)

   Verwijderen
 2. Wow Marieke, wat een mooie setjes!!! En wat fijn te zien dat je weer lekker aan het branden bent! Die Purple Rose is echt geweldig, toch ff in de kast snuffelen hier of ik die ook heb ;-)
  En je bloemetjes wat leuk! Ik zou ze graag eens van de andere kant zien om ze beter te kunnen bekijken (al moet ik ook gewoon een keertje bij je langs om samen je atelier in te duiken natuurlijk :) ).
  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He Carolien,
   Snel een afspraakje maken dan maar want je bent hier natuurlijk van harte welkom,kun jij mijn kralenkamertje bekijken!!

   Verwijderen
 3. Allemaal erg leuk ,speciaal die bovenste hanger zo apart en mooie kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...